[vc_row][vc_column][vc_column_text]

10 februari 2021

Op woensdag 10 februari vond een afsluitend webinar plaats van het project KO Water van Watercircle.be. naaste enkel presentaties was er ook een afsluitend debat omtrent de toepassing en haalbaarheid van Zero Liquid Discharge in Vlaanderen. U kan het webinar hier bekijken.
KO-Water staat voor Kosten-efficiënt Opwaarderen van Waterbronnen in de procesindustrie. Het is het VIS-project dat liep van 1 oktober 2018 – 31 december 2020 met steun van VLAIO.

De doelstelling van het project is om bedrijven in de procesindustrie te ondersteunen bij het implementeren van (drink)waterbesparende technieken. Daartoe zal de sector duidelijk geïnformeerd worden over de recente evoluties van deze technologieën. Specifiek zal de focus gelegd worden op de implementatie van membraantechnologie om alternatieve waterbronnen, zoals het effluent van de eigen waterzuivering en van andere processtromen, te kunnen inzetten in het productieproces. Naast het tot proceswater opwaarderen van deze stromen zal de aandacht gaan naar het opwaarderen van grond- en regenwatervoorraden.
Daarbij werden twee KPI’s opgelegd:

  1. Minstens 75 bedrijven zullen binnen de projectduur een technologische implementatie realiseren met als gevolg efficiëntere waterbereiding.
  2. Minsten 25 bedrijven zetten binnen de projectduur de stap naar recycling van proceswater of hergebruik

Meer informatie vind u hier
[/vc_column_text][/vc_column][/vc_row]